21. studeni. 2014.

Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama (konačno) kreće u proceduru

Udruga gradova i službeno je zaprimila radi očitovanja Nacrt prijedloga zakona o pomorskom dobru i morskim lukama. Rok za davanje očitovanja jest 25. studenoga.

Nadležno Ministarstvo mora, pomorstva i infrastrukture službeno nas je obradovalo Nacrtom prijedloga zakona o pomorskom dobru i morskim lukama. Pomorsko dobro – Dopis Ministarstva

Ministarstvo je odredilo i rok za davanje pisanih očitovanja Udruge, a to je 25. studenoga. Ljubazno molimo zainteresirane gradove – članove Udruge gradova da svoje pisane prijedloge i očitovanja na najnoviji Nacrt prijedloga zakona dostave Uredu Udruge gradova, svakako prije isteka roka.

Napominjemo ujedno da se tematikom pomorskoga dobra Udruga gradova bavi već godinama, izrađuje mišljenja i prijedloge, izrađuje studije i pokreće rješavanje ove nedovoljno i nekvalitetno regulirane problematike. U kome smislu novi Nacrt otklanja probleme i koja rješenja nudi, možete provjeriti u njegovom tekstu Pomorsko dobro – Nacrt prijedloga Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama