13. ožujak. 2014.

Započinje predstavljanje sustava “e-dozvola”

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja započinje s predstavljanjem sustava “e-dozvola”.

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja izradilo je sustav „e-dozvole“, jedinstveni informatički sustav kojim će se za područje cijele Republike Hrvatske izdavati akti za gradnju i uporabu građevina.

Sustav „e-dozvole“ bit će prezentiran djelatnicima upravnih odjela s područja Dubrovačko-neretvanske županije 13. ožujka 2014., a prema najavama Ministarstva sustav e-dozvole bit će predstavljen svim nadležnim županijskim i gradskim upravnim tijelima radi bržeg i lakšeg snalaženja te uskoro, i potpunog korištenja.

Ministarstvo je uvjereno da će „e-dozvole“ ne samo znatno ubrzati izdavanje akata za gradnju i uporabu, već će i taj postupak učiniti transparentnim i ujednačiti postupanje nadležnih tijela na području cijele Republike Hrvatske.