Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

10. svibanj. 2016.

Završne aktivnosti NALAS-ovog projekta upravljanja imovinom

U Beogradu su se 4. i 5. svibnja održale završne aktivnosti NALAS-ovog projekta „Asset Management for water and sanitation sector in South-East Europe“.

U sklopu toga predstavljena su i dva proizvoda – online tečaj za upravljanje imovinom u vodnom sektoru te poslovno planiranje na polju upravljanja imovinom. Na temelju toga, NALAS je proveo i trening za buduće koordinatore i facilitatore spomenutih proizvoda te su predstavljeni rezultati poslovnog planiranja u pilot gradovima i općinama u jugoistočnoj Europi.

Kao dio integrirane NALAS-ove e-akademije, tečaj će podići svijest donositelja odluka na lokalnoj razini, kao i javnih tvrtki, o važnosti upravljanja imovinom na polju osiguravanja kvalitetne usluge u vodnom sektoru. Tečaj na zanimljiv i opsežan način osigurava osnovno znanje o upravljanju imovinom svim profesionalcima u vodnom sektoru u jugoistočnoj Europi – rekla je Jelena Janevska, NALAS-ov Knowledge Manager.

Poslovno planiranje za upravljanje imovinom uz financijski dio planira i tehnički dio te pokazuje koja su poboljšanja potrebna i kako do njih doći. Glavni cilj je osigurati održivost javnih poduzeća te vraćanje sredstava zaduženja zbog investicija u sustav.

Model je razvio konzultant Petros Kolovopoulos koji je naglasio da je riječ o alatu koji pruža podršku pri donošenju odluka. Alat ne govori što bi trebali raditi već nudi nekoliko scenarija koje možete uzeti u obzir te savjete za provedbe svakog scenarija u praksi.

Za potrebe provjere korištenje ovog modela u praksi, određeno je sedam jedinica lokalne samouprave iz jugoistočne Europe koje su, sa svojim javnim tvrtkama, postale pilot općine/gradovi. Riječ je o Banja Luci (BiH), Subotici (SRB), Probistipu (MK), Nikšiću (MNE), Korči (ALB), Bijeljini (BiH) i Velikoj Kladuši (BiH).

Projekt su financirali njemačko Ministarstvo za gospodarski razvoj i suradnju (BMZ) i Švicarska Vlada, a proveli su ga GIZ i NALAS.

 

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija

Lokalna Hrvatska