Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

16. rujan. 2020.

11. Savjetovanje pročelnika JLP(R)S

Udruga gradova i ove godine u suradnji s tvrtkom Libusoft Cicom organizira 11. Savjetovanje pročelnika JLP(R)S – Rješenja za efikasniju samoupravu, jedinstveno događanje usredotočeno na sve teme važne jedinicama lokalne područne i regionalne samouprave.

Savjetovanje će se održati u sklopu LC Konferencije Panorama 2020 online. Pripremili smo ovaj skup svjesni koliko je kompleksno i odgovorno kontinuirano pratiti i adekvatno primjenjivati sve zakonske odredbe i propise, što je ove godine još i veći izazov obzirom na učestale promjene, te stalno biti u tijeku sa svim drugim novinama važnim za učinkovitost i nesmetan svakodnevni rad.

Pozivamo vas događaj pratite iz udobnosti vlastitog doma ili ureda kako bismo svi ostali odgovorni i na sigurnom. Potpun doživljaj ovog, već dobro poznatog skupa, ostvarit će se uz pomoć najmodernije tehnologije pa će se konferencija i ovaj put održati u Hotelu Panorama ali virtualno. Program će se emitirati uživo, a vas pozivamo da napravite virtualnu šetnju kroz sve sadržaje i kroz sva četiri dana. Bit će to izniman doživljaj i potpuno novo iskustvo.

Ove je godine sve drugačije pa će i LC Konferencija Panorama 2020 online donijeti brojna iznenađenja, ali jedno ostaje nepromijenjeno – kvalitetan, zanimljiv i raznolik sadržaj, više na www.lc-panorama.com

 11. Savjetovanje pročelnika JLP(R)S – Rješenja za efikasniju samoupravu održat će se u srijedu 23. rujna i četvrtak 24. rujna od 10 do 14 sati.

Dugogodišnja suradnja Udruge gradova i tvrtka LIBUSOFT CICOM postala je čvrsto jamstvo kvalitetnog i visoko cijenjenog sadržaja. Budite, stoga, na izvoru relevantnih i aktualnih informacija – rezervirajte vrijeme za razmjenu iskustava i znanja s kolegama i stručnjacima.

Teme Savjetovanja:

 • Donacije i oslobođenja – utjecaj na proračun
 • Novi Zakon o proračunu
 • Beskamatni zajmovi MFIN-a
 • Jesu li tajne porezne tajne? Na koji način porezna tijela koja su povjerila naplatu lokalnih poreza Poreznoj upravi mogu do analitike
 • Kako izgraditi efikasan i otporan sustav pomoći u slučaju krize
 • Obračun, knjiženje, naplata i obročna otplata u vrijeme COVID-19, te kako nadoknaditi prihode nakon prestanka važenja posebnih mjera
 • Odluke o lokalnim porezima tijekom korona – krize – jesu li zakonite?
 • Komunalna naknada i neposredno rješavanje – mogu li se postojeće baze obveznika i objekata komunalne naknade smatrati službenim evidencijama?
 • Upis nerazvrstanih cesta i novi zakon o komunalnom gospodarstvu – upis cijelog spektra komunalne infrastrukture
 • Nove obveze i stari problemi – zašto i na temelju čega se imovina JLP(R)S i njihovih proračunskih korisnika smatra državnom imovinom te kako je evidentirati?
 • Postupanje i ovlasti komunalnog redarstva po Zakonu o zaštiti životinja
 • Nova Uredba o uredskom poslovanju
 • Otvoreno i transparentno – Otvoreni Grad
 • Što očekuje Republiku Hrvatsku u dugoročnom proračunu EU-a za razdoblje 2021. – 2027. i planu oporavka uslijed COVID-19 krize te najčešće nepravilnosti u pripremi i provedbi postupaka javne nabave i kako izbjeći financijske korekcije.
 • Rad od kuće u kontekstu normativnog okvira de lege lata
 • Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o službenicima i namještenicima u JLPRS

Vrijeme je brzih i značajnih digitalnih promjena, što je dobra vijest, jer najavljuje tehnološki napredak i razvoj u svim poslovnim domenama. Zato iskoristite ovu priliku za dalekosežan pogled u budućnost. Vidimo se u rujnu.

Više informacija i prijava na www.lc-panorama.com

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija