Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

28. svibanj. 2018.

Kroz 40 obuka savjeta mladih prošlo više od 700 sudionika!

Obukom u Požegi, koja se održala 25. svibnja, zaključen je ciklus obuka savjeta mladih u prvoj polovici ove godine. Obuke provodi Udruga gradova, a to je bila 9. obuka ove godine te 40. ukupno od 2015. godine kada se navedena obuka počela provoditi!

Na 40 obuka sudjelovalo je 712 sudionika koji su predstavljali ukupno 128 savjeta mladih! Naravno, neki savjeti mladih su dva puta sudjelovali na obuci, nakon što se promijenio saziv istih.

Od ove godine kvalitetu obuke prepoznalo je i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, koje je direktno nadležno za savjete mladih, te s Udrugom gradova potpisalo sporazum o suradnji na polju obuka.

U sklopu provođenja navedenih aktivnosti uviđena je potreba i za kreiranjem drafta svih potrebnih dokumenata za osnivanje savjeta mladih u jedinici lokalne ili regionalne samouprave. Udruga gradova kreirala je paket takvih dokumenata te iste možete pronaći na https://www.udruga-gradova.hr/paket-dokumenata-osnivanje-savjeta-mladih/.

Obuka je namijenjena županijskim, gradskim i općinskim savjetima mladih, ali i predstavnicima izvršne i predstavničke vlasti, upravnim tijelima, službama, udrugama mladih i za mlade te zainteresiranoj javnosti općenito.

Program Obuke sastoji se tri modula – Sustav lokalne i područne samouprave, Zakon o savjetima mladih te Odnosi izvršnih čelnika, predstavničkih tijela i savjeta mladih.

Pri izradi programa obuke nismo se rukovodili isključivo teorijom i zakonskim odredbama već smo željeli osigurati trajnu platformu za razmjenu iskustava i dobrih praksi koje mladi iz savjeta mladih, i brojnih organizacija koje rade s mladima, mogu razmijeniti i podijeliti sa svojim kolegama.

Provođenje obuka nastavlja se u rujnu, a interes za održavanjem jedne od njih u vašem gradu možete izraziti na info@udruga-gradova.hr.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija