27. studeni. 2020.

Akcelerator za gradove – završni webinari

Ulazimo u zadnji mjesec programa podrške Akcelerator za gradove u kojem želimo potaknuti diskusiju vezano za financiranje energetsko – klimatskih projekata u vašoj lokalnoj zajednici.
Pozivamo gradove da se pridruže online diskusijama (trajanja maksimalno do sat i pol vremena), u kojima ćemo se ih povezati sa stručnjacima u području financiranja EU projekata te alternativnih izvora financiranja.

7. WEBINAR: 3.12.2020. u 13h  – Kako gradovi mogu biti proaktivniji u mobilizaciji financiranja izravno iz EU, a ne samo putem posredničkih tijela?

Pristupite webinaru putem ove poveznice: meet.google.com/ogp-noyt-bux

Mogućnosti financiranja često predstavljaju nepremostivu prepreku u realizaciji projekata, iako su EU fondovi omogućili brojnim gradovima da realiziraju ciljeve svoje razvojne politike. Imati ćete priliku saznati odgovore na pitanja o ključnim prioritetnim područjima koja će se financirati,  predviđenim iznosima i modelima financiranja u sljedećem financijskom razdoblju. Program webinara šaljemo uskoro.

8. WEBINAR: 10.12.2020. u 13h – Kako primjeniti Ugovor o energetskom učinku (ESCO ugovor) u provedbi urbanih projekata?

Pristupite webinaru putem ove poveznice: meet.google.com/ozm-yvzg-kqk

Prezentirat će vam se koncept pripreme projekata za raspis natječaja za ugradnju fotonaponske elektrane (FN) po ESCO/EPC modelu:

• Provođenje mapiranja odgovarajućih javnih zgrada
  • Proces izrade tehno-ekonomske analize (TEA) za objekte na kojima postoji potencijal za ugradnju FN elektrane
  • Proces pripreme natječajne dokumentacije za nabavu energetske usluge (ESCO/EPC) za identificirane projekte/javne zgrade

Pošaljite potvrdu sudjelovanja gore navedenim webinarima na ovaj e-mail kontakt do utorka 01.03.2020: akcelerator@zez.coop

ZAVRŠNI DOGAĐAJ – 16.12.2020. –  Završni događaj  EIT Climate Kic Hub-a na kojem ćemo predstaviti sve rezultate programa podrške Akcelerator za gradove. Program i vrijeme održavanja ćemo vam poslati naknadno.

Akcelerator za gradove se održava u organizaciji Zelene energetske zadruge, Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske i Udruge gradova RH, uz podršku programa Zajednice inovacija za klimu Europskog Instituta za inovacije i tehnologije – EIT Climate-KIC-a.