Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

15. rujan. 2015.

Dodjela državnih potpora sektoru poljoprivrede

Dopis Ministarstva poljoprivrede pojašnjava otvorena pitanja u normativnom okviru za dodjelu državnih potpora u poljoprivredi te novosti koje donosi režim državnih potpora u skladu s propisima EU-a.

Državne potpore su svaki oblik izravne subvencije korisniku: subvencionirane kamate, porezne olakšice ili subvencionirane usluge. U osnovi, riječ je o svakom stvarnom ili potencijalnom rashodu odnosno smanjenju prihoda države (ili jedinice lokalne samouprave) dodijeljen od davatelja potpore u obliku koji narušava ili prijeti narušavanjem tržišnog natjecanja.

Za 2013. i 2014. godinu, 177 gradova, općina i županija prijavilo je dodjelu državnih potpora poljoprivrednom sektoru u ukupnom iznosu od 74 milijuna kuna. Postojeće potpore mogu se prijavljivati do 31. prosinca ove godine, a za razdoblje od 2016. do 2020. potrebno je s propisima EU-a uskladiti postojeće ili uvesti nove mjere državnih potpora.

Za detaljnije informacije pročitajte dopis Ministarstva.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija