Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

08. ožujak. 2019.

Europski gradovi traže partnere za URBACT-ove mreže!

Nastavno na otvoreni poziv za kreiranje URBACT-ovih Mreža za planiranje, primili smo iskaz interesa europskih gradova za udruživanje s gradovima iz drugih zemalja, među kojima je i Hrvatska.

Detalje otvorenog poziva možete pronaći OVDJE.

Grad Haarlem iz Nizozemske traži projektne partnere na temu inovativne i održive javne nabave radova na cestama. Haarlem će biti vodeći partner ovog partnerstva koji će razmjenjivati znanja o nabavi održivih radova na cestama koji su izgrađeni od materijala koji doprinose zatvorenom lancu energije i materijala i mogu se prilagoditi učincima klimatskih promjena u urbaniziranom području. Kontakt je gospođa Valentina Schippers-Opejko – vopejko@haarlem.nl.

Općina Barreiro iz Portugala, koja je dio metropolitanskog područja Lisabona, traži partnera iz manje razvijene regije (Hrvatska pripada manje razvijenim regijama) na temu intervencija u riječne obale s ciljem preobrazbe tog teritorija. Više informacija na https://urbact.eu/partner-search-tool/environmental-landscape-and-cultural-requalification-humanized-territories-river.

Grad Daugavpils iz Latvije traži partnerske gradove koji će im se pridružiti u mreži na temu kreiranje mreže gradova koji su “family friendly“ te širenje te inicijative na razinu Europske unije. Više informacija o projektnoj ideji možete pronaći OVDJE, a ako ste zainteresirani za sudjelovanje, možete popuniti obrazac koji se nalazi OVDJE. Kontakt osobe su jolanta.uzulina@daugavpils.lv i olga.tolmacova@daugavpils.lv.

Mađarski grad Kecskmet osnovao je Urbani fond koji uključuje privatna i javna sredstva kako bi financirao ostvarivanje svojih razvojnih ciljeva. Ovom prilikom traže partnerske gradove s kojima bi razvijali inovativne financijske modele poput ovog. Kontakt je mathreka@gmail.com.

Grad Utrecht iz Nizozemske traži partnere za mrežu na temu kružnog gospodarstva u graditeljstvu. Više informacija i kontakt možete pronaći OVDJE.

Novo Mesto iz Slovenije, odnosno njihovo Društvo za razvoj volonterstva, zainteresirano je za sljedeće teme:

  • sustainable creative cities included or candidated on EU Barometer of Creative Cities, European capitals of culture or UNESCO creative cities
  • innovative entrepreneurship ecosystems (but not only start-ups) of metropolitan areas
  • thermal cities members of EHHTA Network
  • defining future economic activity for all partners, and aligned with the objectives of the Urban Agenda of the EU and the UN Sustainable Development Goals
  • urban development and the Circular Economy

Kontakt za navedene teme je Mitja Bukovec, mitja.bukovec@drpdnm.org.

Grad Coimbra iz Portugala zainteresiran je za razvoj prehrambenog sustava s urbano-ruralnim vezama. Više informacija i kontakt možete pronaći OVDJE.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija