Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

02. veljača. 2018.

Integrity Observer projekt – primjena predstavljenih IT alata

U sklopu projekta provedenog u ukupno 43 hrvatska grada i općine, razvijeni su visokosofisticirani IT alati, čiji je cilj poboljšanje komunikacije sa zainteresiranom javnošću na lokalnoj razini, kao i efikasnija javna uprava i lokalna administracija.

Projekt Integrity Observer (Nadzor integriteta) zasniva se na višedesetljetnom strateškom angažmanu udruge Partnerstvo za društveni razvoj u borbi protiv korupcije i izgradnji integriteta u javnoj administraciji na području Hrvatske, jugoistočne Europe i državama članicama Europske unije.

Upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima u području javne nabave, dodjele koncesija i urbano planiranje pokazali su se prilično izazovnim područjima. Zbog visokih iznosa koji cirkuliraju u tim područjima, zaslužuju posebnu pažnju pri organizaciji, sistematizaciji podataka, omogućavanju javnosti pristup, te razumijevanje tih istih podataka.

S ciljem poboljšanja transparentnosti u procesima upravljanja javnim dobrima i prirodnim resursima po prvi put u Europi razvijeni su i predstavljeni IT alati u sustavu jednostavne zelene nabave, koncesija i urbanističkog planiranja.

U nastavku su poveznice s uputama za korištenje IT alata razvijenih u sklopu projekta:

VIDEO TUTORIAL: IT alat za Koncesije i urbanističko planiranje

VIDEO TUTORIAL: IT alat za Jednostavne zelene nabave

Projekt  Integrity Observer (Nadzor integriteta) financiran je od strane Europske unije te sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade RH. Projekt vodi Partnerstvo za društveni razvoj, a partneri su Udruga općina u RH, Udruga žena Vukovar, Udruga za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda – Cenzura plus te Projekt građanskih prava iz Siska.

Više informacija o projektu možete pronaći OVDJE i na stranicama udruge Partnerstvo za društveni razvoj

 

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija