17. rujan. 2020.

Još 2 tjedna do zatvaranja EUCF poziva za gradove

Prvi poziv za dodjelu sredstava inicijative European City Facility (EUCF) ulazi u svoju završnicu. Preostalo je svega 2 tjedna do zatvaranja poziva (petak 2. listopada), stoga podsjećamo gradove koji bi konkurirali za 60.000 eura darovnice da svoje elektroničke prijave predaju na vrijeme!

EUCF pruža stručnu i financijsku podršku gradovima u pripremi potrebnih analiza (npr. pravnih, ekonomskih, tržišnih…) i studija izvodljivosti te daje pomoć u organizaciji i koordinaciji procesa izrade investicijskog koncepta (eng. IC).  U tu svrhu osigurana je darovnica od 60.000 eura i kontinuirana stručna podrška za svakog izabranog prijavitelja. Planirano je izraditi oko 200 investicijskih koncepata za gradove i općine tijekom dvogodišnjeg perioda.

Pored financijske i stručne pomoći, kroz provedbu EUCF-a uključene lokalne samouprave jačat će svoje vlastite kapacitete za pripremu sličnih investicijskih podloga te uspostaviti korisne kontakte s kolegama iz drugih gradova i predstavnicima financijskog sektora. U tom smislu, i samo iskustvo izrade investicijskog koncepta putem EUCF može otvoriti vrata za mnoga druga, naknadna ulaganja (poput Europske komisije, Europske investicijske banke, privatnog sektora…).

Prijavite svoje projekte energetske tranzicije za izradu investicijkog koncepta – poveznica na službene stranice, dok ovdje možete preuzeti dodatne informacije na hrvatskom.

Za pomoć oko prijave i pripreme dokumentacije možete se obratiti nacionalnoj stručnoj podršci koju pruža Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske i g. Tomislav Novosel putem e-mail: ce.croatia@eucityfacility.eu.