Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

09. rujan. 2021.

Kako urbane inicijative i akcije podržavaju zelene, pravedne i produktivne gradove u EU -u?

Europska komisija poziva zainteresirane na sudjelovanje u seriji online seminara koja će obraditi dimenzije Zelenog, Pravednog i Produktivnog grada, utvrđenima Novom Leipziškom poveljom (NLC), te koja će se održati krajem rujna i početkom listopada.

Budući da se sadašnji oblik Urbane agende za EU (UAEU) bliži kraju, važno je da iskoristimo njegova postignuća, istražimo veze i sinergije s drugim relevantnim inicijativama i uključimo se u proces obnove.  Pod nazivom „Kako urbane inicijative i akcije podržavaju zelene, pravedne i produktivne gradove u EU -u?“ webinari će prikazati primjere i inicijative iz gradova o tome kako razviti otpornost i daljnju provedbu ovih dimenzija na lokalnoj razini te pružiti prostor za raspravu o postignućima, preostalim pitanjima i budućim mogućnostima podrške gradovima da se na strateški način suoče sa svojim izazovima i na taj način doprinesu održivom urbanom razvoju.

Webinari će se održati sljedećih datuma, između 14:00 – 16:00 CEST:

  1. Produktivni grad: 20. rujna 2021. (uvod i dnevni red)
  2. Zeleni grad: 27. rujna 2021. (uvod i dnevni red)
  3. Pravedni grad: 4. listopada 2021. (uvod i dnevni red)

Pozivamo vas da se prijavite na jedan, dva ili sva tri webinara ispunjavanjem online obrasca na stranici https://ecorysevents.eventsair.com/uaeuwebinars/registration/Site/Register

Navedeni webinari temeljit će se na nizu članaka o 14 partnerstava Urbane agende za EU koji povezuju akcije i aktivnosti s drugim relevantnim projektima i inicijativama EU -a koje podržava Kohezijska politika (uključujući Urbane inovativne akcije, URBACT i gradove iz članka 7. Europski fond za regionalni razvoj (ERDF).

Webinari su otvoreni za sve zainteresirane, a posebno pozdravljamo sudjelovanje partnera UAEU -a, predstavnika iz URBACT -a, UIA -e i gradova iz članka 7 te zainteresiranih gradova i upravljačkih tijela koji bi htjeli imati koristi od ovih prezentacija i rasprava.

Za dodatna pitanja ili eventualne nejasnoće obratite se organizatoru na email: ua.communication@ecorys.com

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija