13. rujan. 2021.

Konferencija “Lokalni rad s mladima: Hrvatska u europskom kontekstu” – Sisak, 27. rujna

Konferencija na temu “Lokalni rad s mladima: Hrvatska u europskom kontekstu“ održat će se 27. rujna u Sisku. Konferenciju organizira Agencija za mobilnost i programe EU koja koordinira projekt Europe Goes Local u Hrvatskoj, a u okviru kojeg se jedince lokalne samouprave osnažuju u području rada i suradnje s mladima te osmišljavanju i provedbi politika za mlade. Prijave su moguće do 20. rujna.

Podsjećamo da je potpisana Europe Goes Local povelja jedan od preduvjeta za prijavu za dobivanje certifikata “Grad za mlade“, a da se sam Certifikat te kriteriji za dodjelu temelje na načelima EGL povelje. Na konferenciji će se predstaviti aktivnosti i rezultati EGL projekta te primjeri dobre prakse jedinica lokalne samouprave u području rada s mladima, ali i predstavnika drugih organizacija koje svojim projektima i djelovanjem koristeći dostupna europska sredstva unaprjeđuju živote lokalnih mladih, ali i zajednice u cjelini.

Na konferenciji će se ujedno najaviti novi ciklus nacionalnih aktivnosti kroz koje će se gradovima pružati individualna podrška u unaprjeđenju sustava rada s mladima.

U kontekstu novog natječaja za dodjelu certifikata “Grad za mlade” iduće godine, skrećemo pažnju na ovu konferenciju u okviru koje možete dobiti korisne informacije za daljnji angažman u području mladih te se umrežiti s kolegama iz drugih jedinica lokalne samouprave i razmijeniti prakse.

Konferencija će se održati u ponedjeljak, 27. rujna 2021. godine u hotelu Panonija u Sisku, od 12:00 do 16:00 sati. Organizator pokriva troškove puta javnim prijevozom.

Pozivamo vas da se prijavite do roka 20. rujna.

>>Agenda

>>Poziv

>>Prijavni obrazac

Tijekom konferencije, poštovat će se sve epidemiološke mjere sprečavanja širenja bolesti COVID-19. Ovisno o epidemiološkim mjerama za vrijeme trajanja Konferencije, organizator zadržava pravo od sudionika tražiti Covid potvrde.