Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

10. prosinac. 2018.

Međunarodna obuka za hrvatske, slovenske i talijanske gradove u Trstu

Nacionalna URBACT točka za Italiju organizira obuku o društvenim medijima i ICT tehnologijama kao alatima za urbani razvoj, u suradnji s regijom Friuli Venezia Giulia i NUP-ovima Slovenije i Hrvatske.

Zbog upotrebe društvenih medija i digitalnih alata lokalne vlasti su sve učinkovitije u komuniciranju o svojim strategijama urbanog razvoja s građanima, potičući transparentnost u svojem djelovanju i promičući građansku participaciju u kreiranju i implementaciji svojih javnih politika.

Kao dio aktivnosti talijanske Nacionalne URBACT točke, ANCI 17. prosinca u Trstu organizira međunarodnu obuku namijenjenu podizanju svijesti i razmjeni znanja o upotrebi društvenih medija i ICT-a u gradovima.

Ovaj događaj, kojeg promoviraju i Novinarski red Friuli Venezie Giulie i Udruga PA Social, ima za cilj širenje znanja i praksi razvijenih kroz URBACT-ove mreže u vezi digitalne i društvene inovacije.

Cilj je promoviranje novih načina zajedničke komunikacije s administracijskim, istraživačkim i inovacijskim centrima raznih europskih država, kako bi se naglasila važnost društvenih medija i ICT-a kao ključnih elemenata za unapređenje kvalitete života u gradovima i učinkovitost javnih uprava. Polazišna točka je upravo usporedba uspješnih iskustava i strategija koje su se provodile u posljednjih nekoliko godina.

Podupiranje upotrebe društvenih medija kao kamena temeljca javnih politika, koje su inkluzivnije i održivije, je cilj postignut radom mnogih URBACT-ovih mreža, među kojima su mreže Interaktivni gradovi i CityMobilNet, ali i 2nd Chance i City Centre Doctor, koje su potaknule upotrebu ovog alata kako bi uključili stanovnike i lokalne dionike u aktivnosti lokalne mreže.

Aktivnosti poduzete u URBACT-ovim mrežama u koje su bili uključeni gradovi od Genove, Palerma i Murcie pa do San Dona di Piave, bit će predstavljene kao primjeri inovativnih strategija za korištenje društvenih medija, kao alata koji podupiru participativne procese u polju održive mobilnosti, urbane regeneracije i brendiranja gradova. Počevši od kreativne regeneracije povijesne jezgre San Dona di Piave, do upotrebe digitalne komunikacije za operaciju gradskog brendiranja kako bi se povećala atraktivnost grada Genove, i do promoviranja aplikacija i inovativnih sistema koji mogu povećati upotrebu održive mobilnosti u Palermu, URBACT-ove mreže su pokazale predanost talijanskih gradova upotrebi inovativnih tehnologija. Ta će iskustva biti popraćena inicijativama slovenskih i hrvatskih gradova, koji također koriste društvene medije kako bi potaknuli brendiranje gradova i promicali građansku participaciju.

Izvještajem o  iskustvima slovenskih i hrvatskih gradova, i strategijom grada Trsta, završit će prvi dio obuke. Razmjene će se nastaviti kroz dvije radne grupe, koje će raditi s gradovima na kreiranju strategije temeljene na društvenim medijima, kao alatima za unapređenje komunikacije u javnim upravama i uključivanje građana i dionika u projekte razvoja gradova. Završni dio obuke bit će posvećen predstavljanju aktivnosti Eurocities radne skupine u vezi Digitalnog građanstva, koja nastavlja rad koji su započele URBACT-ove mreže na društvenim medijima i digitalnim alatima, koji potiče dijalog između glavnih aktera u sektoru te potiče razmjenu znanja i iskustava između društvenih strategija usvojenih u različitim gradovima.

Događaj će se održati 17.12. s početkom u 10 sati na sljedećoj adresi:

Salone di Rappresentanza, Piazza dell’Unità d’Italia 1.

Besplatna registracija:  http://eventi.regione.fvg.it/Eventi/iscrizione.asp?evento=12861(link is external)

Program (na engleskom i talijanskom) možete pronaći OVDJE.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija