Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

18. veljača. 2020.

Međunarodno priznanje rezultatima projekta C4E

Gradovi za jednakost, projekt kojeg su zajedno implementirali Hrvatski pravni centar i Udruga gradova dobio je neslužbeno i neočekivano međunarodno priznanje. Agencija za temeljna prava EU-a (FRA) istaknula je alat za samoprocjenu gradskih procedura i standarda u borbi protiv diskriminacije kao primjer dobre i obećavajuće prakse!

Kao što nam je bila namjera s izradom i diseminacijom spomenutog alata, upitnik za samoprocjenu gradova prepoznat je kao dobar pristup u inspiriranju i motiviranju gradova za unaprjeđenje njihovih praksi. S obzirom na ulogu i aktivnosti FRA agencije u Europi, možemo očekivati da će i drugi europski gradovi imati priliku iskušati naš alat koji je preveden na engleski jezik.

Podsjetimo, u okviru projekta Gradovi za jednakost izrađen je priručnik za gradove u okviru kojeg se nalazi Indeks gradovi za jednakost, jednostavni alat koji gradovima omogućava samoprocjenu procedura u području donošenja javnih politika, pružanja javnih usluga i upravljanja ljudskim resursima.

U raspisanom pozivu za prijave dobrih praksi gradova na području jednakosti, sudjelovalo je 14 hrvatskih gradova od kojih su najbolji nagrađeni na svečanom zatvaranju projekta koje se održalo u Hrvatskom saboru u listopadu 2019.

Agencija za temeljna prava Europske unije, osnovana je 2007. kao nezavisno tijelo sa sjedištem u Beču. Cilj agencije jest promicanje kulture temeljnih prava diljem EU-a kroz podršku donositeljima odluka i podizanje svijesti na europskoj, nacionalnoj i lokalnoj razini.

 

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija