Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

14. ožujak. 2014.

MGIPU ponovo smanjuje sredstva za preuzete službenike

Ministartsvo graditeljstva i prostornog uređenja ponovo smanjuje sredstva za plaće službenika preuzetih temeljem Zakona o prostornom uređenju i gradnji.

U državnom proračunu za ovu namjenu bilo je osigurano 32 milijuna kuna, a aktualnim Prijedlogom izmjena i dopuna državnog proračuna za 2014. godinu, sredstva se smanjuju na 12 milijuna kuna.

Budući da se radi o decentraliziranoj funkciji, Udruga gradova ističe da je decentralizacija po modelu – državnom proračunu prihodi, lokalnoj samoupravi rashodi – u potpunosti neprihvatljiva te zahtijevamo da se amandmanom na Prijedlog izmjena i dopuna državnog proračuna za 2014. godinu sredstva vrate na početni iznos.

Udruga je zahtjev za osiguranje sredstava uputila Vladi RH, saborskom Odboru za financije i državni proračun te saborskom Odboru za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu. Ovdje se nalazi dopis Vladi RH.

Detaljnije o ovoj temi možete pročitati u članku o prošlogodišnjim iskustvima s ovim problemom koji se nalazi ovdje.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija