Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

30. ožujak. 2015.

Ministarstvo uprave očitovalo se na upit Udruge gradova u vezi s pravima lokalnih dužnosnika

Ministarstvo uprave, Uprava za politički sustav, državnu upravu te lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu očitovalo se 20. ožujka na upit Udruge gradova postavljen u vezi s pravima lokalnih izabranih dužnosnika.

U odgovoru (Klasa: 023-01/14-01/204, Urbroj: 515-02-02/1-15-4) od 20. ožujka 2015. Ministarstvo uprave iznosi stajališta o tome koja prava ostvaruju gradonačelnici i njihovi zamjenici, kao i ostali izvršni čelnici u općinama i županijama. Proizlazi da, u nedostatku cjelovitog zakona koji bi uredio prava lokalnih dužnosnika i o čijem se donošenju raspravljalo još 1994.!, lokalni dužnosnici – prava jednostavno nemaju. Činjenica jest da ih nije moguće, logično ni opravdano izjednačavati sa službenicima u pogledu prava koja ostvaruju tijekom trajanja mandata, no moramo priznati da smo prilično iznenađeni stupnjem restriktivnosti koji koji kao standard, postavlja navedeni odgovor Ministarstva uprave.

Uostalom, prosudite sami – Mišljenje MU

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija