06. listopad. 2021.

Mogućnosti financiranja projekata javnog sektora u programu Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti 2021.- 2027.

Ured za udruge Vlade RH organizira edukaciju o novom programu Unije u Državnoj školi za javnu upravu! Dvodnevna interaktivna radionica (28.-29. listopada) upoznat će sudionike s programom ”Građani, jednakost, prava i vrijednosti”, njegovim ciljevima, prioritetima i specifičnostima, načinom prijave projekata na pozive u okviru programa, kao i osnovnim elementima pripreme projekata i upravljanja projektnim ciklusom.

Program Građani, jednakost, prava i vrijednosti (engl. Citizens, Equality, Rights and Values, CERV) najveći je program u povijesti Europske unije namijenjen zaštiti i promicanju prava i vrijednosti ugrađenih u temeljne Ugovore i Povelju EU-a o temeljnim vrijednostima: demokraciji, vladavini prava, temeljnim pravima, transparentnosti i dobrom upravljanju.

Program edukacije namijenjen je financiranju projekata općina, gradova i županija, koji se bave poticanjem građanki i građana Europe na promišljanje zajedničke europske povijesti i vrijednosti kroz aktivno sudjelovanje građana u javnom životu, volontiranje, međusektorsku suradnju, zaštitu manjina, i slično. Kroz program se potiču i različiti oblici razmjena među građanima različitih zemalja, posebice kroz bratimljenje gradova i mreže gradova, čiji je cilj stjecanje praktičnog iskustva o bogatstvu i raznolikosti zajedničke baštine Unije i razvoju svijesti da oni predstavljaju čvrsti temelj za zajedničku budućnost. Više o CERV programu možete doznati na stranicama Europske komisije iz Odluke o financiranju CERV programa i popratnom Planu rada za 2021-2022. godinu.

Detaljnije informacije i obrazac prijavnice možete pronaći u rasporedu programa na internetskoj stranici Škole https://www.dsju.hr/home , a na edukacije se prijaviti otvaranjem korisničkog profila na stranici Škole (ako ga već niste otvorili), popunjavanjem online obrasca prijavnice koju je zatim potrebno ispisati na pisaču te potpisanu i skeniranu učitati u sustav. Detaljne upute o postupku prijave možete pronaći na http://www.dsju.hr/official-documents/DSJU_upute_brosura.pdf.

Edukaciju vode službenice Ureda za udruge – trenerice Željka Markulin i Saša Šegrt.