Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

06. travanj. 2021.

Mogućnosti financiranja projekata JLS u financijskoj perspektivi 2021. – 2027.

Pozivamo vas na online webinar o mogućnostima financiranja projekata novoj financijskoj perspektivi koji će se održati 7. travnja 2021. godine u trajanju od 9:00 do 12:15 sati putem platforme Zoom. Webinar održava Učilište EU Projekti uz potporu Udruge gradova.

Tijekom webinara saznat ćete  koji su izvori financiranja projekata jedinica lokalne i područne samouprave u novom programskom razdoblju, a posebice ćete dobiti više informacija o:

  • mogućnostima financiranja iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO),
  • mogućnostima financiranja iz novih operativnih programa za Višegodišnji financijski okvir 2021. – 2027. (uz poseban osvrt na ITU i druge mehanizme namijenjene JLRS-ovima),
  • mogućnostima financiranja projekata iz programa Europske unije, kao i
  • koracima u pripremi projekata i identifikacija ključnih projekata.

Webinar se održava u okviru projektne klinike Učilišta EU PROJEKTI – jedine nacionalne i regionalne ustanove za obrazovanje odraslih koja se bavi pripremom i provedbom projekata financiranih iz fondova EU-a, javnom nabavom i strateškim planiranjem, uz podršku Udruge gradova u Republici Hrvatskoj.

Važno je istaknuti da je financijskoj perspektivi, 2021. – 2027., alokacija iz fondova EU-a za Republiku Hrvatsku dvostruko veća od postojeće te iznosi više od 24 milijarde eura. Republika Hrvatska je poboljšala svoju poziciju u ugovaranju projekata u perspektivi 2014. – 2020., ali je još uvijek jedna od najlošijih država članica kada je u pitanju provedba projekata. Jedan od razloga loše apsorpcije leži i u činjenici da projekti nisu pravovremeno pripremljeni, a posebna opasnost u novom programskom razdoblju leži u činjenici da istovremeno koristimo sredstva iz više različitih izvora i kroz više različitih sustava.

Kao sudionici u izradi ključnih programskih i strateških dokumenata za korištenje fondova EU-a za novo programsko razdoblje, donijet ćemo vam sve novosti te ćemo pokriti sve izvore financiranja, ali i sve sektore! Očekuju vas vrhunski predavači, zanimljive teme, stvarni primjeri, virtualna interakcija s predavačima.

Više informacija i upute za prijavu pročitajte ovdje Webinar JLS_EU_poziv

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija