13. prosinac. 2021.

Nagrada za europske prijestolnice uključenosti i raznolikosti #EUDiversityCapitals

Nagradom za europske prijestolnice uključenosti i raznolikosti prepoznaje se rad europskih gradova ili regija kojim se promiče uključenost i razvijaju društva bez diskriminacije.Poziv za prijavu prilika je da gradovi pokažu što poduzimaju za stvaranje raznolikijih i uključivijih okruženja za svoje građane.

Natječaj je otvoren za lokalna tijela kao što su gradovi ili regije u EU-u. Prijave mora obaviti službeni predstavnik. Od podnositelja prijave traži se opis ključnih inicijativa kojima se promiču raznolikost i uključivost. Inicijative kojima se sveobuhvatno pokriva diskriminacija na različitim osnovama (osobito na temelju spola, dobi, invaliditeta, etničkog/rasnog podrijetla, vjere i spolne orijentacije/rodnog identiteta te rodnog izričaja) i pokazuje međusektorski pristup smatraju se prednošću.

Da biste doznali više pojedinosti, pogledajte Pravila natječaja

Podnositelji prijave moraju napraviti profil i prijaviti se preko prijavnog obrasca na mreži do 15. veljače 2022. u 12:00 sati po srednjoeuropskom vremenu. Uz prijavu podnositeljimoraju priložiti Izjavu koju je potpisao gradonačelnik.

Pojedinosti o postupku podnošenja prijave pogledajte u Smjernicama ili na službenim stranicama.

Zainteresirane prijavitelje i ostale gradove koji žele unaprijediti svoje sredine i javne politike prema načelima jednakosti podsjećamo na priručnik ”Gradovi  za jednakost” kojeg smo objavili 2019. godine u suradnji s Hrvatskim pravnim centrom.