09. veljača. 2024.

Najava informativnih događaja programa CERV

Ured za udruge Vlade RH u ulozi nacionalne kontakt točke programa Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV) obavještava predstavnike jedinica lokalne samouprave, kao potencijalne prijavitelje, o dva važna nadolazeća događanja povezana s CERV programom i natječajima koji su trenutno raspisani.

Europska agencija za obrazovanje i kulturu (EACEA) organizira online informativnu sesiju u utorak, 13. veljače 2024. od 9:30 do 12:30, kako bi predstavila mogućnosti financiranja u sklopu Poziva Network of towns (Umrežavanje gradova) za 2024. svim zainteresiranim prijaviteljima i dionicima. Ova online sesija pomoći će vam da bolje razumijete sadržaj i pozadinu Poziva . Osim predstavljanja ciljeva, prioriteta i očekivanih rezultata poziva, sesija će također obuhvatiti praktičnu stranu postupka podnošenja prijava te ćete moći postavljati pitanja. Sudjelovanje je moguće isključivo temeljem prethodne online prijave kojoj možete pristupiti ovdje i prijave su moguće do 12. veljače 2024., do 17 sati.

Nacionalna kontakt točka programa CERV održat će webinar u petak, 16. veljače 2024. od 10:00 do 12:00 sati posvećen tehničkoj pripremi projektnih prijedloga i horizontalnim temama za sve potencijalne prijavitelje. Na webinaru ćemo predstaviti Funding and tender opportunities portal i njegove osnovne značajke: postupak registracije, pretraživanje natječaja, traženje partnera i način ispunjavanja obrazaca. Drugi dio webinara posvetit ćemo horizontalnim temama: kriterijima i smjernicama za izradu politike zaštite djece (za projekte koji izravno uključuju djecu), rodnoj perspektivi, etičkim aspektima i vrijednostima Europske unije.

Program

WEBINAR: FTOP & horizontalne teme 16. veljače 2024. od 10:00 do 12:00 sati MS TEAMS platforma

10:00 – 10:05     Uvodne riječi

10:05 – 11:00      Proces prijave – Funding and Tender opportunities portal: postupak registracije, pretraživanje natječaja, traženje partnera i način ispunjavanja obrazaca

11:00 – 11:45      Horizontalne teme: kriteriji i smjernice za izradu politike zaštite djece (za projekte koji izravno uključuju djecu), rodna perspektiva, etički aspekti i vrijednosti Europske unije

11:45 – 12:00      Pitanja i odgovori

Radionicu će voditi Saša Šegrt i Željka Markulin iz Nacionalne kontakt točke CERV programa 2021.-2027. u Hrvatskoj.

Sudjelovanje je moguće isključivo uz prethodnu prijavu putem online obrasca kojem možete pristupiti ovdje. Prijave će trajati do 15. veljače do 12 sati.

Webinar će se održati putem MS Teams platforme. Poveznicu za spajanje putem platforme MS Teams prijavljeni će dobiti dan prije održavanja webinara.

Kako bi organizatori što kvalitetnije pripremili sadržaj webinara pozivaju se predstavnici gradova da već prilikom prijave navedete konkretna pitanja vezana uz teme webinara u za to predviđenom polju prijavnog obrasca.

U slučaju dodatnih pitanja vezanih uz održavanje webinara ili EACEA-ine info sesije, slobodno se obratite Uredu za udruge na email: cerv@udruge.vlada.hr