26. studeni. 2020.

Naputak o isplati sredstava beskamatnog zajma

Obavještavamo vas da je u NN 130/2020 objavljen Naputak o isplati sredstava beskamatnog zajma jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave uslijed pada prihoda. Naputkom se propisuju način i kriteriji za isplatu sredstava beskamatnog zajma jedinicama koje imaju pad prihoda u 2020. u odnosu na 2019. godinu, kao i način povrata beskamatnog zajma.

Sukladno Naputku, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave mogu svoje zahtjeve za beskamatni zajam iz državnog proračuna dostaviti Ministarstvu financija na e-mail adresu: beskamatnizajam@mfin.hr

Sastavni dio Naputka su:

Prilog 1 Najviši iznos zajma koji jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave može zatražiti te

Prilog 2 Obrazac: Mfin-zajam-pad prihoda.

Zahtjev za zajam dostavlja se najkasnije do 18. prosinca 2020. na Obrascu: Mfin-zajam-pad prihoda (Prilog 2).

Obrazac: Mfin-zajam-pad prihoda nalazi se na mrežnoj stranici Ministarstva financija: https://mfin.gov.hr/istaknute-teme/lokalna-samouprava/105