09. rujan. 2022.

NKSM – do utorka do kraja dana prijave moguće samo za gradove

U organizaciji Udruge gradova u RH i Grada Šibenika, od 30. rujna do 2. listopada 2022. godine, u Šibeniku će se održati 6. Nacionalna konferencija savjeta mladih. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 13. rujna (do 23:59) samo za gradove. U slučaju da gradovi ne popune sva predviđena mjesta, prijave će od 14. rujna biti omogućene općinama i županijama. Delegaciju grada će i ove godine činiti jedan/na predstavnika/ca grada te jedan ili dva člana ili članice savjeta mladih. Broj sudionika bit će ograničen.

Okvirni program Konferencije:

Nacionalna konferencija savjeta mladih središnji je godišnji susret namijenjen savjetima mladih u Hrvatskoj. Za cilj ima jačanje uloge savjeta mladih u procesima donošenja odluka i kreiranju lokalnih politika te izgradnju kapaciteta samih članova savjeta mladih.

U tri dana trajanja konferencije stručnjaci iz područja rada s mladima doprinose kvaliteti programa i rasprava na Konferenciji. Ipak, najveći fokus je na samim članovima savjeta mladih koji zajedničkim radom, na temelju primjera dobre prakse, iznjedre konkretne rezultate Konferencije koji mogu biti korisni za njihov svakodnevni rad.

Predstavnik/ca grada može biti gradonačelnik/ca, zamjenik/ca gradonačelnika/ce, predsjednik/ca gradskog vijeća te pročelnik/ca ili službenik/ca zadužen za mlade/savjet mladih.

Više informacija o Konferenciji i obrazac za prijavu za sudjelovanje možete pronaći na www.udruga-gradova.hr/nksm.