13. rujan. 2022.

NKSM: Od danas moguće prijave i za općine i županije

Od 14. rujna su prijave za sudjelovanje na 6. Nacionalnoj konferenciji savjeta mladih, uz gradove, omogućene i općinama i županijama. Prijave će biti otvorene do popunjavanja predviđenih kapaciteta ili najkasnije do 20. rujna do 23:59. Delegaciju JLRS-a čine jedan/na predstavnika/ca JLRS-a te jedan ili dva člana ili članice savjeta mladih.

Okvirni program Konferencije:

Nacionalna konferencija savjeta mladih središnji je godišnji susret namijenjen savjetima mladih u Hrvatskoj. Za cilj ima jačanje uloge savjeta mladih u procesima donošenja odluka i kreiranju lokalnih politika te izgradnju kapaciteta samih članova savjeta mladih.

U tri dana trajanja konferencije stručnjaci iz područja rada s mladima doprinose kvaliteti programa i rasprava na Konferenciji. Ipak, najveći fokus je na samim članovima savjeta mladih koji zajedničkim radom, na temelju primjera dobre prakse, iznjedre konkretne rezultate Konferencije koji mogu biti korisni za njihov svakodnevni rad.

Predstavnik/ca JLRS-a može biti gradonačelnik/ca, zamjenik/ca gradonačelnika/ce, predsjednik/ca gradskog vijeća te pročelnik/ca ili službenik/ca zadužen za mlade/savjet mladih ((ili načelnik, župan i sl. za ostale JLRS-ove).

Više informacija o Konferenciji i obrazac za prijavu za sudjelovanje možete pronaći na www.udruga-gradova.hr/nksm.