Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

16. studeni. 2020.

Objava općeg akta – na što (i dodatno) pripaziti

Mr. sc. Ivan Šprajc napisao je zanimljiv i koristan članak o objavi općeg akta u kontekstu recentne presude Visokog upravnog suda Republike Hrvatske od 21. listopada 2020..

Predmet ovog teksta presuda je Visokog upravnog suda RH (pod poslovnim br: Usoz-109/19-8 od 28. 09. 2020.) koja je na snazi od dana objave u „Narodnim novinama“ (br. 115/20 od 21. 10. 2020.).

Presudom je ukinuta odredba općeg akta (Pravilnika o unutarnjem redu jedinstvenog upravnog odjela) jednog našeg grada temeljem čl. 83, st. 1. Zakona o upravnim sporovima (tzv. upravni spor o zakonitosti općeg akta).

Pouke i pravne posljedice ove presude zbog svoje su zanimljivosti i važnosti vrijedne posebne pozornosti.

objava općeg akta grada – udruga gradova

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija