Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

28. kolovoz. 2017.

Objavljen EU vodič za uspješan i održiv razvoj gradova i općina

U EU vodiču za uspješan i održiv razvoj gradova i općina možete, između ostalog, doznati koji su temelji dobrog upravljanja i vođenja lokalnih jedinica. Gradovi i općine mogu biti pokretači rasta, razvoja i zapošljavanja. Uspješan i dugoročno održiv rast i razvoj moguće je ostvariti jedino uz horizontalno i vertikalno povezivanje; osmišljavanjem zajedničkih ciljeva za svoju i susjedne općine i gradove.

U EU vodiču za uspješan i održiv razvoj gradova i općina možete, između ostalog, doznati koji su temelji dobrog upravljanja i vođenja lokalnih jedinica. Gradovi i općine mogu biti pokretači rasta, razvoja i zapošljavanja. Uspješan i dugoročno održiv rast i razvoj moguće je ostvariti jedino uz horizontalno i vertikalno povezivanje; osmišljavanjem zajedničkih ciljeva za svoju i susjedne općine i gradove te realizaciju zajedničkih projekata i umrežavanje svih segmenata društva poput mladih, znanstvenika, poduzetnika, neprofitnih organizacija i ostalih.

Lokalni razvoj mora biti rezultat rada i uzimanja u obzir potreba cijelog stanovništa, a upravo su gradovi i općine razina vlasti koja je najbliža građanima. Oni razumiju potrebe, brige, vizije i želje građana bolje od bilo koje druge razine vlasti. Gradovi trebaju surađivati s njima kako bi se došlo do inovativnih rješenja zajedničkih lokalnih, nacionalnih i europskih izazova. Oni trebaju ispitivati nove metode zajedničkog stvaranja i participativne demokracije te uključivati građane u procese donošenja odluka približavajući tako upravljačke strukture stanovnicima.

* Posebno izdanje informativnog mjesečnika I’M o mogućnostima uspješnog razvoja gradova i općina u Hrvatskoj dostupno je OVDJE.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija