Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

28. ožujak. 2024.

Objavljene teme za novi poziv EUI inovativnih akcija

Teme za 3. Poziv za prijedloge inovativnih akcija Europske urbane inicijative službeno su objavljene! Gradovi će moći prijaviti svoje inovativne projekte koji još nisu bili testirani ni provedeni u Europi na teme energetske tranzicije i tehnologije u gradovima. Više informacija u nastavku.

Europska urbana inicijativa pruža financijsku podršku gradovima ili grupama gradova iznad 50.000 stanovnika za testiranje i buduću replikaciju prenosivih, inovativnih rješenja za urbane izazove od značaja za EU u razdoblju 2021-2027. Dosad su uspješno provedena dva natječaja, a otvaranje trećeg očekuje se početkom svibnja (točan datum još nije poznat) i trajat će do listopada 2024.

Treći poziv pokrivat će dvije teme: Energetska tranzicija i Tehnologija u gradovima. Relevantne informacije o temama pronaći ćete na navedenim poveznicama, stoga pozivamo zainteresirane gradske vlasti i njihove uprave da pogledaju opise tema te razmotre mogućnost sudjelovanja na predmetnom pozivu. Već sada možete započeti razvijati projektnu ideju u skladu s jednom od tema koja odgovara na lokalne izazove u vašem gradu, pokrenite projektno partnerstvo uspostavljanjem kontakata s relevantnim subjektima (npr. javni i privatni partneri, nevladine organizacije, sveučilišta, mala i srednja poduzeća,…) te započnite zajednički dizajn svog plana rada s projektnim partnerima i dionicima.

Udruga gradova kao Urbana kontakt točka za program EUI stoji na raspolaganju svim domaćim potencijalnim prijaviteljima – ako imate pitanja, obratite nam se putem e-maila ili telefona.

Ovom prilikom najavljujemo da će službeno predstavljanje 3. poziva za hrvatske prijavitelje biti održano u okviru Savjetovanja o lokalnoj samoupravi u Poreču u četvrtak 24. svibnja. Informativni online webinar na enleskom jeziku održat će se ranije, 6. svibnja i na njega se možete prijaviti ovdje.

 

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija