Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

31. siječanj. 2019.

Objavljeno sedmo izdanje NALAS-ovog Izvješća o fiskalnoj decentralizaciji

Objavljeno je sedmo izdanje NALAS-ovog Izvještaja o fiskalnoj decentralizaciji, koje je rezultat kontinuiranog rada NALAS-ove radne skupine za fiskalnu decentralizaciju, a izrađuje se s ciljem pružanja relevantnih i komparativnih podataka donositeljima odluka i analitičarima o lokalnim financijama i fiskalnim odnosima unutar zemalja jugoistočne Europe.

Izvješće je strukturirano u četiri dijela. Prvi pregledava podatke korištene u izvješću i raspravlja o nekim osnovnim metodološkim pitanjima. Drugi dio daje pregled strukture i funkcija lokalnih vlasti u regiji. Treći dio razmatra odabrane pokazatelje makroekonomskih pokazatelja i fiskalne decentralizacije. Četvrti se usredotočuje na razvoj financija među razinama vlasti u svakoj zemlji članici NALAS-a.

Cijelo izvješće možete vidjeti OVDJE.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija