Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

03. lipanj. 2015.

Očitovanje na predloženu izmjenu i dopunu Zakona o lokalnoj samoupravi

Sve tri nacionalne organizacije lokalnih i područnih (regionalnih) jedinica, Hrvatska zajednica županija, Udruga gradova u Republici Hrvatskoj i Udruga općina u Republici Hrvatskoj zajednički su se očitovale na Nacrt prijedloga Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, s Konačnim nacrtom prijedloga, koji se odnosi na ostvarivanje prava nacionalnih manjina na području jedinica lokalne samouprave.

Zajedničko je stajalište nacionalnih organizacija kako je Nacrt prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, s Konačnim prijedlogom zakona u potpunosti suprotan odredbi članka 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, primarno stoga što bi se raspuštanjem  predstavničkog tijela u županiji, gradu ili općini povrijedilo pravo većinskog hrvatskog naroda koje je na neposrednim izborima za predstavnička tijela, u bitnome participiralo u formiranju sastava i (političkih) omjera toga tijela.

2015 – ZAKON O LOKALNOJ – OBJEDINJENO OČITOVANJE

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija