Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

14. listopad. 2014.

Očitovanje na paket zakona o regionalnom razvoju

Udruga gradova dostavila je Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU očitovanje na nacrte prijedloga zakona o regionalnom razvoju RH, brdsko planinskim područjima i područjima posebne državne skrbi.

Udruga gradova načelno je podržala predložene izmjene iz razloga sustavnog uređenja pitanja regionalnog razvoja kroz jedinstveni propis, ali je ujedno istaknula prigovor na donošenje zakona u hitnom postupku, budući da je Nacrt prijedloga zakona o regionalnom razvoju RH ključna pitanja financiranja regionalnog razvoja ostavio otvorenim, odnosno, prepustio regulirati drugim propisima koji se još ne nalaze niti u fazi očitovanja. Obzirom da je rok za podnošenje prijedloga proračuna predstavničkom tijelu za približno mjesec dana, čak i prihvaćanjem ovog propisa u hitnoj proceduri neće se ostaviti dovoljno vremena za adekvatno planiranje lokalnih i regionalnih proračuna, te smatramo kako se isti može donijeti u redovnoj proceduri.

Zatražena je izmjena indeksa razvijenosti na način da isti uzme u obzir specifične geomorfološke karakteristike jedinica, starost stanovništva i gustoću naseljenosti, odnosno, površinu jedinice zbog otegotnih okolnosti koje navedene karakteristike predstavljaju za ujednačeni razvoj RH.

Nadalje, predloženo je detaljnije reguliranje i usklađivanje razdoblja uključivanja i isključivanja jedinica iz/u sustav potpomognutih područja te novi financijski instrument za poticanje regionalnog razvoja.

Zašto biste se trebali registrirati na web stranicu Udruge gradova?

Ukoliko niste registrirani i prijavljeni na web stranicu Udruge gradova nećete imati pristup svim objavljenim vijestima, najavama događanja (konferencije, seminari, edukacije itd.), izdvojenim tekstovima natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave te recentnim medijskim objavama vezanim za lokalnu samoupravu.

Registrirati se mogu samo dužnosnici i službenici gradova koji su članovi Udruge gradova u RH.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija