Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

11. svibanj. 2020.

Odobrena 2. faza URBACT-ovih Mreža za planiranje, 5 hrvatskih gradova u njima

URBACT-ov Odbor za praćenje je na svojoj sjednici, održanoj 7. svibnja, odobrio sve 23 Mreže za planiranje, koje ovime mogu započeti svoju drugu fazu provedbe. Podsjećamo, u tim mrežama nalazi se pet hrvatskih gradova – Dubrovnik, Šibenik, Zadar, Rijeka i Zagreb.

Glavni cilj Mreža za planiranje je okupiti između 7 i 10 gradova diljem Europe, kako bi razmijenili svoja iskustva u određenom tematskom urbanom izazovu te razmijenili svoje ideje o mogućim rješenjima tijekom razdoblja od preko dvije godine. Faza 1 (od kraja lipnja 2019. do veljače 2020.) usredotočila se na razvoj osnovnih studija, profila grada i izradu prijavnog obrasca za 2. fazu.

Nakon odobrenja Odbora za praćenje, gradovi su se sada spremni usredotočiti na aktivnosti razmjene i učenja koristeći razne alate i pristupe za učenje u skladu s URBACT-ovom metodom. Svaki partnerski grad konsolidirat će URBACT lokalnu grupu (ULG), koja će koproducirati integrirane akcijske planove za buduću provedbu. Faza 2 također predstavlja novost za projekte, od sada se gradovi potiču da poduzmu pilot akcije (akcije malih razmjera), da eksperimentiraju s novim idejama za projekte dobivenim u drugim mrežnim razmjenama i u skladu s temom.

Kao posljedica pandemije Covid-19, Tajništvo programa URBACT provest će niz prilagođenih aktivnosti za podršku tim mrežama i njihovim partnerima, uključujući provedbu online treninga i produženje životnog ciklusa mreže za 3 mjeseca, što znači da će se projekti izvoditi do kolovoza 2020.

Dakle, mreže će poštivati ​​sljedeći kalendar:

  • Faza aktivacije (svibanj – prosinac 2020.): kreiranje nacrta integriranog akcijskog plana
  • Aktivnosti planiranja (prosinac 2020. – prosinac 2021.): izrada integriranog akcijskog plana
  • Planiranje provedbe (prosinac 2021. – lipanj 2022.): dovršavanje integriranog akcijskog plana
  • Finale integriranih akcijskih planova (lipanj – kolovoz 2022.): razmjena znanja

Popis hrvatskih gradova, i mreža u kojima sudjeluju, je sljedeći:

Popis svih mreža i partnerskih gradova možete pronaći na https://urbact.eu/23-action-planning-networks-ready-phase-2

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija