Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

27. lipanj. 2019.

Odobrene 23 URBACT-ove Mreže za planiranje, 5 hrvatskih gradova u njima!

23 mreže, koje se sastoje od 157 gradova iz 26 europskih zemalja, odobrene su od strane Odbora za praćenje programa. Među 23 odobrene mreže svoje je mjesto pronašlo i pet hrvatskih gradova – Dubrovnik, Rijeka, Šibenik, Zadar i Zagreb!

Popis svih odobrenih mreža, i gradova koji u njima sudjeluju, možete pronaći OVDJE. Čestitamo!

Svaka od tih mreža okuplja do 10 partnera iz različitih europskih zemalja. Od 157 pojedinačnih gradova obuhvaćenih u 23 mreže, 57% njih su gradovi koji su novi u programu (to su gradovi koji nikada nisu dobili sredstva u okviru URBACT III programa). To je prvi put za vrijeme trajanja programa da se postigao tako visok udio, uz činjenicu da 6 od 23 vodećih partnera spada u tu kategoriju.

Tematska pokrivenost odobrenih projekata dobro je uravnotežena. Štoviše, sve su mreže povezane s projektima programa Horizon 2020., drugim programima Europskog fonda za regionalni razvoj i partnerstvima Europske urbane agende. Zapravo, od 14 tematskih partnerstava, 11 je pokriveno novom serijom mreža. Tema ‘kružne ekonomije’ najzastupljenija je, a slijedi je ‘kulturna baština’. Osim toga, 11 od 17 ciljeva održivog razvoja jednako se spominju.

Još jedna stvar koja se prvi puta pojavila u URBACT-u. Od vodećih stručnjaka predloženih od strane mreža, gotovo svaki drugi stručnjak je žena. Razgovori o njihovom imenovanju održat će se u narednom razdoblju.

U okviru životnog ciklusa Mreža za planiranje svi će partneri izraditi Integrirani akcijski plan. Imat će priliku i testirati neka mala rješenja u svojim gradovima razvijanjem vještina, povezivanjem lokalnih dionika i izgradnjom transnacionalnih partnerstava. U rujnu će u Parizu URBACT Tajništvo održati uvodni sastanak za vodeće partnere i vodeće stručnjake.

Sve odobrene Mreže za planiranje možete pronaći u donjoj tablici, vodeći partneri su označeni boldanim slovima.
Čestitamo im!

Zahvaljujemo i svima koji su izrazili interes za URBACT program i odvojili vrijeme za izradu prijave za ovaj poziv.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija