Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

22. travanj. 2015.

Održan 3. sastanak Radne skupine za programe i fondove EU

U Požegi je, 21. travnja, održan treći sastanak Radne skupine za programe i fondove EU.

Okupljeni predstavnici deset gradova raspravili su aktualnosti iz područja strukturnih fondova (za razdoblje 2014-2020), a koje su od interesa za jedinice lokalne samouprave. Tako su predstavljeni predstavnici Udruge gradova u Odborima za praćenje Operativnih programa te njihovo trenutno stanje stvari.

Na upit korčulanske razvojne agencije ‘Kora d.o.o.’ o članku 32. Pravilnika o provedbi Mjere 7 Programa ruralnog razvoja ‘Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima’ koji propisuje da JLS-i moraju provesti postupak javne nabave prije slanja zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava, zaključeno je da je takva odredba problematična i dvojbeno legalna. Slijedom toga, Udruga će Ministarstvu poljoprivrede uputiti dopis o brisanju tog članka te će istodobno pozvati Udrugu općina da se pridruži zajedničkoj inicijativi.

Raspravljen je i problem strategija razvoja urbanih područja, s obzirom na to da smjernice koje su neophodne za njihovu izradu još nisu donesene, a neki su gradovi već prionili izradi istih. Prema nekim informacijama gradovi koji nemaju strategije koje su u skladu sa smjernicama neće imati mogućnost povlačenja bespovratnih sredstava iz OP Konkuretnost i kohezija. Zaključeno je da će Udruga uputiti dopis MRRFEU u vezi izrade strategija, a isti problem bit će artikuliran na sjednicama Povjerenstva za  izradu Prijedloga odluke o ustrojavanju urbanih područja i Prijedloga smjernica za izradu strategije razvoja urbanih područja.

Pored navedenog, izmjenjena su korisna iskustva gradova u vezi priprema projektnih dokumenata i izrade samih projektnih prijava.

Idući sastanak radne skupine planiran je za početak srpnja.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija