Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

18. svibanj. 2018.

Održan 8. sastanak Radne skupine u Drnišu

U okviru javnog predstavljanja europskih programa pod nazivom ”Europa i gradovi za aktivno građanstvo, urbani razvoj i zaštitu okoliša”, 11. svibnja 2018., u prostorima Gradske vijećnice u Drnišu održan je osmi sastanak Radne skupine za programe i fondove EU-a (RSPFEU).

Na početku programa otvorenog za javnost, okupljene je pozdravio gradonačelnik Grada Drniša Josip Begonja, nakon čega su prezentirana tri programa EU-a namijenjena (između ostalog) i jedinicama lokalne samouprave: program Life 2014-2020, program Europa za građane i program URBACT III. U kraćim prezentacijama istaknute su glavne značajke pojedinih programa: specifični ciljevi programa, iznosi potpora i udjela sufinanciranja, trajanje projekata, dozvoljene aktivnosti i ciljani korisnici.

Okupljanje RSPFEU-a bila je prilika za predstavljanje aktualnosti oko provedbe Operativnih programa kao i razgovor o planovima gradova i izazovima s kojima se susreću kod pripreme i prijave projektnih prijedloga za europska bespovratna sredstva!

Istaknuta je potreba pojednostavljivanja administrativnih postupaka prijave projektnih prijedloga: ukidanje kriterija i obaveze dostave dokumentacije poštom, uvođenje posebne kategorije indeksa razvijenosti za otoke i produljenje trajanja samih poziva.

Prisutni su istaknuli zadovoljstvo najavom raspisivanja natječaja za energetsku obnovu obiteljskih kuća za prosinac ove godine, a uvjet za raspisivanje je usvajanje novog legislativnog paketa kojim bi se omogućilo fizičkim osobama prijavljivanje na natječaj. Upućivanje prijedloga u proceduru EP-a očekuje se početkom srpnja.

Članovi Radne skupine prokomentirali su i prijedlog pripremnih aktivnosti za post-2020 programiranje – sugerirano je anketno ispitivanje potreba uz prethodno komentiranje nacrta upitnika. Predloženo je usklađivanje s planiranim aktivnostima MRRFEU-a koje će inicirati Udruga gradova.

Sljedeći sastanak RSPFEU planiran je za jesen 2018. u Rijeci.

Događaj su zajednički organizirali Grad Drniš i Udruga gradova u Republici Hrvatskoj, uz podršku Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija