Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

24. listopad. 2014.

Radni sastanak u vezi izmjena i dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi

U Ministarstvu uprave je u petak 24. listopada održan radni sastanak vezan uz Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.

Na sastanku su uz potpredsjednika Vlade i ministra regionalnog razvoja i fondova EU Branka Grčića te ministra uprave Arsena Bauka bili prisutni predsjednik Udruge gradova Željko Turk, predsjednik Hrvatske zajednice županija Tomislav Tolušić i predsjednik Udruge općina Đuro Bukvić, sa suradnicima.  Razgovaralo se o odredbama Ustava Republike Hrvatske koje predviđaju mogućnost prenošenja ovlasti sa županija na veće gradove, ali i o općenitim problemima i budućim mogućnostima prenošenja ovlasti kroz različite oblike upravnih struktura. Svi su sudionici sastanka izrazili stav da je decentralizacija nužna, ali je o detaljima iste nužno pregovarati kako bi se pronašlo najbolje rješenje prvenstveno vezano na načelo suspidijarnosti i potrebe građana. Okupljeni su izmijenili i mišljenja o preraspodjeli poreza na dohodak, novim indeksima razvijenosti te pokretanju Fonda za sufinanciranje EU projekata.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija