Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

21. veljača. 2017.

Održan sastanak predstavnika Udruge gradova i MDOMSP-a

U ponedjeljak, 20. veljače, održan je sastanak predstavnika Udruge gradova s ministricom demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, Nadom Murganić, državnim tajnikom Marinom Strmotom i pomoćnikom ministrice Josipom Masnićem. Udrugu gradova predstavljali su predsjednik Udruge i gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović te gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Na sastanku je raspravljano o značaju demografske politike te o mogućnostima i mjerama koje lokalne zajednice, primarno gradovi, imaju na raspolaganju, odnosno koje mogu i trebaju poduzeti s ciljem poboljšanja demografske situacije. Osnova rasprave je bila problematika predškolskog odgoja koji je u cijelosti u nadležnosti gradova te ovisi o gradskim proračunima.

Pad prihoda svakako otežava financiranje predškolskoga odgoja no ono ostaje prioritetno za gradove. Uz gradske vrtiće financiraju se i privatni te su izdvajanja za predškolski odgoj značajna. Najveći su, gotovo nepremostivi, problem državni pedagoški standardi koje je nemoguće ispoštovati.

Ministarstvo računa na Udrugu gradova kao partnera i dijalog će svakako biti nastavljen.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija