24. svibanj. 2016.

Održan sastanak s Ministarstvom uprave na temu reforme JLRS-a

U utorak, 17. svibnja, održan je sastanak između predstavnika Ministarstva uprave i predstavnika nacionalnih udruga jedinica lokalne i regionalne samouprave, odnosno Udruge gradova, Udruge općina i Hrvatske zajednice županija, na temu reforme lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Između ostalog, raspravljalo se o konceptu reforme javne uprave u Hrvatskoj, aktivnostima Vlade RH u području javne uprave, modernizaciji iste te konceptualnom okviru za reformu lokalne samouprave u Hrvatskoj.

Dogovoreno je kako će se reformi pristupiti inkluzivno u dijalogu s nacionalnim asocijacijama te će se voditi holističkim pristupom kako bi svi dionici osjetili kvantitativne i kvalitativne pomake. U procesu se neće žuriti s ciljem da se sagledaju svi aspekti. Predviđa se da će u lipnju biti gotove analize, a do prosinca bi Vlada mogla donijeti odluku.

Ispred Udruge gradova sastanku su prisustvovali Ivan Hanžek, gradonačelnik Zaboka, Sonja Marohnić Horvat, pročelnica iz Novske, te Dario Runtić, savjetnik u Udruzi gradova.

Prezentaciju sa sastanka možete pronaći ovdje.