Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

05. prosinac. 2019.

Održan URBACT Infodan s fokusom na povezivanje programa s ciljevima održivog razvoja

U organizaciji Udruge gradova u RH, koja ima ulogu Nacionalne URBACT točke, i ODRAZ-a, u Zagrebu je 4. prosinca održan nacionalni Infodan programa URBACT III. Tema Infodana bila je povezivanje URBACT-a i UN-ovih globalnih ciljeva održivog razvoja.

Tijekom radnog dijela predstavljeni su primjeri dobre prakse koji su povezani s temom ovogodišnjeg Infodana. Prisutnima su se tako obratili Petar Mišura, pročelnik u Gradu Šibeniku, koji je predstavio iskustva Šibenika u URBACT-ovoj RetaiLink mreži, Maja Kireta iz Društva arhitekata Varaždin koja ima ulogu ULG koordinatorice u mrežama u kojima sudjeluje, a predstavila je i primjenu URBACT-ove metodologije u drugim aktivnostima koje provodi, te Radojka Tomašević, pročelnica u Gradu Splitu, koja je predstavila projekt “Shaping fair Cities“ u kojem sudjeluje Split, a koji je fokusiran na ciljeve održivog razvoja.

Nakon predstavljanja dobrih praksi, održana je panel rasprava u kojoj je, osim spomenutih izlagača, sudjelovao i prof. dr. sc. Tihomir Jukić s Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a raspravu je moderirala Lidija Pavić Rogošić, direktorica ODRAZ-a. Tijekom panel rasprave sudionicima su dodatno naglašene prednosti participativnog planiranja i upravljanja te kako u tome može pomoći sudjelovanje u programu URBACT. Fokus je stavljen i na prepreke u provedbi takvih aktivnosti te kako izbjeći ili savladati te prepreke.

U završnom dijelu programa održala se interaktivna sesija u obliku grupnog rada koji je facilitirala Alisa Aliti Vlašić, licencirana URBACT-ova vodeća stručnjakinja, a fokus je bio na definiranju problema povezanih s ciljevima održivog razvoja, mapiranju dionika i promišljanju o konkretnim aktivnostima.

Spomenimo da hrvatski gradovi trenutno sudjeluju u provedbi 11 URBACT-ovih mreža, a s provedbom je završilo njih 12.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija