Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

08. studeni. 2021.

Održivi turizam dobiva nove alate za jači razvoj

Hrvatska ima priliku odigrati snažnu ulogu u razvoju održivog turizma u cijeloj Jadransko-jonskoj makroregiji jer koordinira temu Održivi turizam EUSAIR Jadransko-jonske strategije.

Kako bi dodatno ojačalo tim suradnika, u termama Jezerčica Ministarstvo turizma i sporta upravo je održana dvodnevna radionica na temu „Praćenje i vrednovanje Europske strategije Jadransko-jonske regije EUSIAR“. Na radionici su sudjelovali predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministartsva kulture i medija te Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, koja provode aktivnosti svih četiriju tematskih stupova Strategije – Plavi rast, Povezivanje regije, Kvaliteta okoliša i Održivi turizam.

Radionicu su pripremili i provode IRMO Institut za razvoj i međunarodne odnose i tvrtka Ecorys Hrvatska d.o.o., koji su krajem 2020. godine potpisali ugovor za provođenje poslova praćenja i vrednovanja. Cilj je još bolje povezati sve koji rade na provedbi Strategije i unaprijediti njihova znanja.

Na poticaj hrvatskih stručnjaka po prvi puta je na razini EUSAIR destinacija stvorena baza znanja koja prati inovativne politike upravljanja destinacijama, a preporuke će se moći koristiti za razvoj modela održivog upravljanja destinacijama, razvoj inovativnih turističkih proizvoda, razvoj poduzetničkih modela, tehnološke podrške poslovnim modelima i obogaćivanje obrazovnih programa za turističke stručnjake.

Aktivnosti se odvijaju u sklopu EUSAIR Facility Point projekta i trajat će do kraja 2022. godine.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija