30. studeni. 2016.

Okrugli stol o ulozi gradova u razvoju poduzetništva i EU fondovima, Varaždin, 12. prosinca u 11 sati

Večernji list, Poslovni dnevnik i Udruga gradova organizatori su okruglog stola na temu poduzetništva i EU fondova koji se održava 12. prosinca u Varaždinu s početkom u 11 sati.

Prvi panel okruglog stola bit će posvećen ulozi gradova u razvoju poduzetništva, no pri tome nećemo moći izbjeći temu porezne reforme i njezina utjecaja na fiskalne, odnosno razvoje kapacitete i planove gradova. Uvodnu prezentaciju održat će Dario Runtić, savjetnik u Udruzi gradova.

U raspravi će sudjelovati Ana Mandac, pomoćnica ministra u Ministarstvu gospodarstva, Spomenka Đurić, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Milorad Batinić, gradonačelnik Ivanca, Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića i predsjednik Udruge gradova u Republici Hrvatskoj, Goran Habuš, gradonačelnik Varaždina, Stjepan Talan, poduzetnik i direktor tvrtke Solvis te dr. sc. Saša Drezgić, izvanredni profesor na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.

Drugi panel posvećen je temi EU fondova iz perspektive lokalne samouprave te će uvodnu prezentaciju održati konzultantica za EU fondove i poduzetnica Ariana Vela iz tvrtke EU projekti, a tema će biti priprema projekata financiranih iz fondova EU – problemi i preporuke za jedince lokalne samouprave.

U raspravi će sudjelovati Spomenka Đurić, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, dr. sc. Miljenko Ernoić, direktor Razvojne agencije Sjever – DAN, Josip Barulek, direktor tvrtke Gastrocom, Stiven Toš, direktor tvrke Bomark Pak te Dalibor Vrček, vlasnik OPG Vrček.

Događanje će se održati u Palači Herzer, Franjevački trg 10 s početkom u 11 sati te predviđenim trajanjem do 14 sati.Sudjelovanje prijavite putem e-mail adrese info@udruga-gradova.hr ili na broj 01 631 33 23.