Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

22. studeni. 2018.

Otvoren 10. susret gradonačelnika i poduzetnika!

Foto: Dražen Lapić/Lider

U Podstrani kraj Splita započeo je jubilarni deseti susret gradonačelnika i poduzetnika koji se održava u Hotelu Le Méridien Lav. Dvodnevnu konferenciju zajednički organiziraju poslovni tjednik Lider i Udruga gradova, a ove godine broji najviše sudionika – njih čak 450.

Okupljene su na početku konferencije pozdravili glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović, predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke Tomislav Vuić,  gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban te predsjednik Udruge gradova Željko Turk.

Nakon uvodnih pozdrava, pregled proteklih deset godina konferencije i lokalne samouprave prezentirali su koordinatorica Udruge gradova Nives Kopajtich Škrlec te izvanredni profesor s Pravnog fakulteta u Zagrebu Vedran Đulabić.

Susret i ove godine okuplja dionike čija je suradnja od vitalne važnosti za razvoj i napredak lokalnih zajednica – gradonačelnike, poduzetnike te državne dužnosnike. Ovaj skup ima za cilj ukazati na razvojnu ulogu gradova, odnosno kako i koliko gradovi privlače investicije, te raspraviti o tome kako je moguće unaprijediti konkurentnost gradova. Na susretu će se predstaviti primjeri dobre prakse, odnosno gradovi u Hrvatskoj i inozemstvu koji su ugradili poduzetničku klimu u svoje poslovanje i time osnažili svoje razvojne kapacitete za održivi razvoj.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva financija, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva državne imovine, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Ministarstva uprave, a glavne teme o kojima će se razgovarati na ovogodišnjem susretu su: dobre prakse lokalne samouprave, izvori financiranja lokalnih projekata, obnovljivi izvori energije i energetska učinkovitost te digitalne lokalne zajednice.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija