Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

30. ožujak. 2021.

Otvoren novi poziv za prijave gradova na European City Facility

Novi poziv za prijave projektnih prijedloga za inicijativu European City Facility (EUCF) bit će otvoren od 29. ožujka do 31. svibnja. Pozivaju se svi gradovi koji žele ojačati svoje kapacitete za pripremu projekata energetske održivosti i tranzicije da sudjeluju u aktualnom pozivu.

Nakon sjajnog uspjeha hrvatskih gradova u prvom EUCF pozivu, u aktualnom, drugom po redu, pozivu odabrat će se još veći broj gradova koji će imati koristi od prilagođene, brze i pojednostavljene podrške za pristupanje bespovratnim sredstvima od 60 000 eura. Osigurana sredstva namijenjena su razvoju gradskog investicijskog koncepta – početni korak ka punopravnom poslovnom i financijskom planu.

Sve informacije, uključujući revidirane smjernice za prijavitelje i kriterije prihvatljivosti, kao i često postavljena pitanja (FAQ) dostupni su na službenoj web stranici EUCF-a. Inicijativa potiče gradove širom Europske unije da identificiraju svoje održive energetske projekte, stupe u kontakt sa stručnjacima iz svojih zemalja i konzultiraju web stranicu ili službu za pomoć za bilo kakva pitanja u pogledu prihvatljivosti njihove prijave. Ulogu stručnjaka za Hrvatsku provodi Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA).

Inicijativa EUCF pokrenuta je u okviru programa Horizon 2020 za podršku jedinicama lokalne samouprave u razvoju investicijskih dokumenata za ulaganja u održivu energiju te pruža stručnu i financijsku podršku gradovima u pripremi potrebnih analiza (npr. pravnih, ekonomskih, tržišnih…) i studija izvodljivosti te daje pomoć u organizaciji i koordinaciji procesa izrade investicijskog koncepta. Provedbom aktivnosti EUCF-a uključene jedinice lokalne samouprave jačaju svoje kapacitete za pripremu sličnih investicijskih podloga te uspostavljaju korisne kontakte s dionicima iz javnog i financijskog sektora.

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija