Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

22. rujan. 2015.

Otvoren poziv za pridruživanje URBACT III mrežama

U okviru prvog poziva za dostavu prijedloga URBACT III mreža za planiranje aktivnosti, izabrana je 21 mreža europskih gradova. Pozivaju se hrvatski gradovi zainteresirani za uključivanje u URBACT program da pogledaju odabrane mreže i iskažu interes za pridruživanje.

U sljedećih 6 mjeseci, izabrane URBACT mreže za planiranje aktivnosti moraju proširiti broj uključenih partnera. To je prilika da gradovi koji su zainteresirani za prikupljanje međunarodnih projektnih iskustava i onih na području izrade urbanih politika, prouče teme izabranih mreža te, u slučaju da ih neke zanimaju, pošalju iskaz interesa za pridruživanje.

Odabrane URBACT III mreže te kontakte koordinatora možete pogledati ovdje, a  posebno nam je zadovoljstvo javiti da se među izabranim gradovima nalaze i tri hrvatska – Solin, Šibenik i Varaždin!

Kod prijave za određenu mrežu, konačnu odluku o uključivanju novih partnera donose gradovi koji su inicijalni članovi mreže. Za dodatne informacije možete se obratiti kontakt točki u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja na telefon 01/3782 159.

URBACT III je program međuregionalne suradnje koji se financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR). Cilj programa je izgradnja kapaciteta u gradovima koji izrađuju ili provode integrirane strategije (i akcijske planove) održivog urbanog razvoja. Kroz Mreže za planiranje aktivnosti (Action planning networks) gradovi razmjenjuju svoja iskustva, probleme i svoja rješenja te pronalaze nove ideje kako bi riješili određeni problem u području održivog urbanog razvoja.

 

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija