Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

26. travanj. 2024.

Povežite se s drugima i prijavite se za program učenja o klimatski neutralnim i pametnim gradovima

Gradovi diljem EU-a i zemalja pridruženih programu Horizon Europe pozvani su na prijavu za pridruživanje programu razmjene EU Cities Mission-a i ubrzaju svoje putovanje prema klimatskoj neutralnosti.

Uz pomoć NetZeroCities-a, konzorcija koji trenutačno upravlja platformom Cities Mission, Twinning Learning Program uparit će podnositelje zahtjeva s drugom kohortom pilot gradova koji djeluju kao središta inovacija za nastavak aktivnosti povezanih s brzom dekarbonizacijom. Gradovi će biti upareni prema zajedničkim okolnostima i izazovima, što im omogućuje da imaju koristi od znanja i iskustva drugih. Zauzvrat, ovo zajedničko učenje može se distribuirati natrag preko mreže Misije kako bi i drugi gradovi mogli pristupiti, ubrzavajući njihove napore u borbi protiv klimatskih promjena.

Gradovi prihvaćeni u 20-mjesečni program također će imati pristup praktičarima i stručnjacima svjetske klase kako bi olakšali mogućnosti učenja, kao i financijsku potporu za uzajamne posjete svojim uparenim gradovima. Nakon završetka, Twin Cities će ugraditi svoje učenje iz pilot aktivnosti  putem Akcijskog plana.

Prijave su otvorene do 31. svibnja za gradove koji još nisu dio misije gradova ili njezinih tekućih pilot programa i programa uparivanja (preuzmite smjernice za prijavu).

U rujnu 2023. 40 gradova iz cijele Europe najavljeno je kao prva kohorta Twin gradova te su pridruženi rastućoj mreži lokalnih vlasti koji surađuju s Misijom gradova EU kako bi više od 100 gradova učinili klimatski neutralnim do 2030. godine. Komentirajući svoje iskustvo u prvoj kohorti programa, Kristina Kebeck, znanstvena suradnica u Uredu za koordinaciju klime u Kölnu, rekla je: “Naš je program bio uspješna mješavina profesionalne razmjene i umrežavanja. Doživjeli smo grad Vitoria-Gasteiz tijekom izleta biciklom rano ujutro 1. dana (s nešto više od nula stupnjeva…) i šetnje srednjovjekovnim središtem grada navečer. U blokovima radionica naši projektni partneri iz Vitoria-Gasteiz, Barcelone i Valencije, kao i bratskog grada Sorije, predstavili su svoje projekte i naučene lekcije. Lijepo smo  razmjenili iskustvo i učili jedni od drugih, npr. na temu kako uključiti građane u sanaciju zgrada. U interaktivnim radionicama izradili smo nacrt akcijskog plana za Soriju i nas, Köln, za implementaciju ureda u blizini prema našim potrebama!”

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija