Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

28. listopad. 2019.

Poziv: Financiranje investicija uz ograničeno zaduživanje

Centar za podršku pametnim i održivim gradovima Sveučilišta u Rijeci poziva vas na radionicu “Financiranje investicija u uvjetima ograničenog kapaciteta zaduživanja” koja se održava 8. studenog 2019. u Zagrebu.

S obzirom da su zahtjevi za infrastrukturnim i ostalim kapitalnim ulaganjima na razini općina, gradova i županija sve intenzivniji, lokalna samouprava je suočena sa sve većim potrebama korištenja dugoročnih izvora financiranja od kojih se najčešće koristi zaduživanje. Iako značajnu pomoć pri financiranju investicijskih potreba pružaju bespovratna sredstva EU, važno je podsjetiti da se ista koriste samo za kapitalni dio troškova, njihov realni udio uvijek je značajno manji od realnih troškova investicija te zahtijevaju značajno predfinanciranje uz povezane rizike korekcija iznosa bespovratne pomoći. Također, realni proračunski kapaciteti omeđeni pružanjem javnih usluga u okviru tekućeg proračuna, predstavljaju ograničenje investicijskog potencijala svake lokalne i područne samouprave.

Cilj radionice je stoga kako, u okviru zakonskih i proračunskih mogućnosti, realizirati željeni investicijski potencijal uz najniže troškove i smanjenje rizika financiranja i investiranja. Radionica je namijenjena svim djelatnicima javnog sektora odgovornih za gospodarstvo, financije, računovodstvo, javnu nabavu, ali i druge aktivnosti vezane za realizaciju investicija.

Članovi Udruge gradova ostvaruju 20% popusta na kotizaciju, a detaljnije inofrmacije o programu i prijavi možete pronaći ovdje: POZIV RADIONICA 08.11.2019_

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija