Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

12. listopad. 2018.

Poziv gradovima na ustupanje javnih površina za plasman neretvanskih mandarina

Dubrovačko-neretvanska županija osnovala je Povjerenstvo za mandarine koje nam se obratilo s molbom za informiranje gradova o inicijativi za distribuciju prepoznatljivog voća i simbola neretvanske doline.

Zbog izostanka kvota Europske unije, nastavka ruskog embarga na uvoz hrane sa Zapada te očekivanog ovogodišnjeg uroda mandarina od 50.000 tona došlo je do problema u distribuciji i prodaji tog voća koje predstavlja okosnicu poljoprivrednog razvoja doline rijeke Neretve.

Osnovano županijsko povjerenstvo za mandarine pokrenulo je inicijativu da se neretvanskim proizvođačima pomogne tako da im se omogući samostalan plasman mandarina na javnim površinama kojima upravljaju jedinice lokalne samouprave diljem Hrvatske putem prodaje iz kamiona ili kombija.

Povjerenstvo moli gradove da u skladu s lokalnim mogućnostima odobre i ustupe javne površine za prodaju mandarina u razdoblju od 15. listopada do 1. prosinca 2018. Originalni dopis možete preuzeti ovdje.

Pozivaju se zainteresirani gradovi da detalje oko ustupanja javnih površina izravno dogovore s kontakt osobom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji – g. Čedo Vučković, savjetnik za gospodarstvo i pomorstvo (mob: 098/344-998, fax: 020-672-675, e-mail:  cedo.vuckovic@dnz.hr).

Otvoreni natječaji

Svi natječaji

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija