20. rujan. 2016.

Poziv na dostavu primjera uspješnih projekata urbanog razvoja

Odjel za teritorijalni razvoj mađarskog Ministarstva za nacionalno gospodarstvo poziva hrvatske gradove na dostavu primjera dobrih praksi za objavu u Časopisu za teritorijalni razvoj (‘Területfejlesztési Füzetek’).

Časopis promovira nove metode i mogućnosti u području regionalnog razvoja, a podržava praktičare i druge dionike u planiranju i provedbi njihovih projekata. Prethodna izdanja na mađarskom jeziku dostupna su online, a novi broj časopisa bit će posvećen temi lokalnog razvoja vođenim zajednicom (CLLD) u urbanim sredinama.

Pozivaju se zainteresirani gradovi da svoje primjere uspješnih projekata iz područja participativnog urbanog razvoja (sličnih trenutnom CLLD instrumentu) i koje provode najmanje 3 godine dostave gđi. Líviji Kelenné Török (livia.torok.kelenne@ngm.gov.hu) koristeći poseban obrazac.

Krajnji rok za dostavu je 15. listopada 2016.

U nastavku pogledajte kratki informativni filmić o CLLD-u u režiji udruge ODRAZ.