Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

04. veljača. 2019.

Poziv na javnu tribinu i radionicu: “Predsjedanje RH Europskom Unijom – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?”

Ured za udruge Vlade RH s partnerima – Deskom Kreativne Europe, platformom CROSOL i Rijeka EPK 2020, organizira javnu tribinu i radionicu pod nazivom Predsjedanje RH Europskom unijom 2020. – što predsjedanje donosi građanima Hrvatske?. Tribina i radionica će se održati u utorak, 12. veljače 2019. godine, u Rijeci, u prostoru RiHub, Ivana Grohovca 1/a, u sklopu programa Europa za građane 2014-2020.

Svrha tribine i radionice je potaknuti širu raspravu građana o definiranju prioriteta i poruka Republike Hrvatske koje se žele odaslati tijekom siječnja 2020., kada započinje hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije i kada Rijeka postaje Prijestolnica kulture. U ulozi domaćina možemo kroz predsjedanje Vijećem Europske unije upravljati gorućim europskim temama, a kroz inicijativu Europske prijestolnice kulture poticati promišljanja o europskim temama putem kulturno-umjetničkih sadržaja.

  • Kakav doprinos Republika Hrvatska želi dati kulturnom i političkom kontekstu Europske unije i hoće li u tome uspjeti?
  • Što točno znači predsjedati Europskom Unijom?
  • Koje teme građani smatraju važnima za promicanje tijekom ovih dvaju događaja?
  • Kakve su prilike za financiranje projekata organizacija civilnog društva i JLP(R)S u sklopu programa Europa za građane i Kreativna Europa?

Odgovor na ta i mnoga druga pitanja potražite u Rijeci. Program događanja dostupan je ovdje, a prijavu je moguće izvršiti isključivo popunjavanjem online prijavnice najkasnije do petka, 8. veljače 2019. godine, nakon čega će biti poslana potvrda sudjelovanja.

Troškove prijevoza i eventualnog smještaja snose sudionici, dok Ured za udruge Vlade RH s partnerima osigurava materijale i osvježenja tijekom događanja. Kontakt za sve dodatne informacije: europazagradane@udruge.vlada.hr, 01/45 99 810.

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija