Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija

Zatvori

15. rujan. 2022.

Poziv na webinar “Korištenje javne nabave za poticanje razvoja energetskih zajednica”

Zelena energetska zadruga poziva gradove, građane i zainteresiranu stručnu javnost na sudjelovanje na webinaru koji će predstaviti temu “Korištenje javne nabave za poticanje razvoja energetskih zajednica”. Webinar se održava 19. rujna 2022. godine od 14:00 do 15:30 sati putem ZOOM linka.

Registracija za webinar nalazi se OVDJE.

Prepoznavanjem energetskih zajednica u hrvatskom zakonodavnom okviru stvara se jedinstvena mogućnost da lokalne vlasti djeluju prema tranziciji na obnovljive izvore energije kroz suradnju s građanima. Dok se interes za obnovljive izvore energije povećava zbog krize u sektoru energetike, na lokalnim razinama postupak javne nabave stoji na putu do većih prilika za ulaganje u građansku energiju kroz energetske zajednice. Saznajte kako se s tim izazovom suočavaju drugi europski gradovi.

Na webinaru o ovoj temi govorit će stručnjaci Georg Houben (European Commission, DG Energy), Stanislas d’Herbemont (REScoop.eu) te panelisti (Eeklo Municipality) TBC, Jos Raymenants (Saint Gilles Municipality) i Mathieu Bourgeois (Energie Commune), a moderatorica panela je Anna Francis (Energy Cities).

Kroz projekt H2020 COMPILE, zajedno s partnerima, ZEZ je prikupio i analizirao potencijalne modele javne nabave i koncesije za podršku energetskim zajednicama u EU. Na webinaru će se predstaviti rezultati ovog istraživanja, uz diskusiju sa stručnjacima koji su uspješno proveli takve postupke u praksi.

Webinar se održava na engleskom jeziku, a zainteresirani se mogu registrirati klikom na LINK.

Webinar je organiziran u partnerstvu s Energy Cities i Energie Commune. Partner za Hrvatsku je ZEZ (Green Energy Cooperative).

Za više informacija ili pitanja možete kontaktirati Zelenu energetsku zadrugu mailom na contact@zez.coop.

Slobodno možete proslijediti poziv i kolegama ili partnerima za koje mislite da bi im mogao biti interesantan.

 

Besplatno se registrirajte

Besplatno se registrirajte

Registrirani korisnici imaju pristup većini naših zaštićenih materijala (ovisno o njihovim ovlastima unutar Grada). Zanimaju li vas koje su druge prednosti registracije?

Česta pitanja

Registrirani korisnici imaju pristup novoj kategoriji "Pitanja i odgovori" gdje mogu postavljati nova pitanja i odgovarati na već postavljena pitanja. Postavljeno pitanje automatski će se i bez moderiranja prikazati u kategoriji Na svako pitanje mogu odgovarati svi registrirani korisnici.

Prijava Registracija