15. rujan. 2022.

Poziv na webinar “Korištenje javne nabave za poticanje razvoja energetskih zajednica”

Zelena energetska zadruga poziva gradove, građane i zainteresiranu stručnu javnost na sudjelovanje na webinaru koji će predstaviti temu “Korištenje javne nabave za poticanje razvoja energetskih zajednica”. Webinar se održava 19. rujna 2022. godine od 14:00 do 15:30 sati putem ZOOM linka.

Registracija za webinar nalazi se OVDJE.

Prepoznavanjem energetskih zajednica u hrvatskom zakonodavnom okviru stvara se jedinstvena mogućnost da lokalne vlasti djeluju prema tranziciji na obnovljive izvore energije kroz suradnju s građanima. Dok se interes za obnovljive izvore energije povećava zbog krize u sektoru energetike, na lokalnim razinama postupak javne nabave stoji na putu do većih prilika za ulaganje u građansku energiju kroz energetske zajednice. Saznajte kako se s tim izazovom suočavaju drugi europski gradovi.

Na webinaru o ovoj temi govorit će stručnjaci Georg Houben (European Commission, DG Energy), Stanislas d’Herbemont (REScoop.eu) te panelisti (Eeklo Municipality) TBC, Jos Raymenants (Saint Gilles Municipality) i Mathieu Bourgeois (Energie Commune), a moderatorica panela je Anna Francis (Energy Cities).

Kroz projekt H2020 COMPILE, zajedno s partnerima, ZEZ je prikupio i analizirao potencijalne modele javne nabave i koncesije za podršku energetskim zajednicama u EU. Na webinaru će se predstaviti rezultati ovog istraživanja, uz diskusiju sa stručnjacima koji su uspješno proveli takve postupke u praksi.

Webinar se održava na engleskom jeziku, a zainteresirani se mogu registrirati klikom na LINK.

Webinar je organiziran u partnerstvu s Energy Cities i Energie Commune. Partner za Hrvatsku je ZEZ (Green Energy Cooperative).

Za više informacija ili pitanja možete kontaktirati Zelenu energetsku zadrugu mailom na contact@zez.coop.

Slobodno možete proslijediti poziv i kolegama ili partnerima za koje mislite da bi im mogao biti interesantan.