24. ožujak. 2017.

Poziv za prijave za nagradu URBACT grad dobre prakse

URBACT poziva gradove diljem Europske unije na iskorak i prijavu za nagradu URBACT grad dobre prakse. Poziv je otvoren do 31. ožujka 2017. godine. Nagrada, za koju je poziv objavljen u prosincu, se dodjeljuje dobrim praksama održivog, integriranog urbanog razvoja te će promovirati pobjednička rješenja koje ostali europski gradovi mogu koristiti.

Proces prijave je prilično jednostavan te iziskuje svega par sati za ispunjavanje online obrasca.

„Ova nagrada namijenjena je europskim gradovima koji mogu podijeliti jednostavne prakse koje stvarno funkcioniraju i koje mogu lako biti primijenjene u drugim gradovima“ – rekla je Adele Bucella, voditeljica odjela za projekte i programe u URBACT-u. „Tražimo male urbane inicijative koje imaju velik pozitivan učinak. Od privremenih ureda do integracije kroz školovanje. Sigurni smo da postoje uzbudljivi primjeri koji se kriju u mnogim gradovima i to je prilika da zasjaju!“

Poziv je otvoren za dobre prakse koje se suočavaju s bilo kojim urbanim izazovom – bilo da se nose s demografskim promjenama, suočavaju s promjenama klima i okoliša ili se radi o inicijativama za smanjenje nezaposlenosti i urbanog siromaštva.

URBACT je otvoren za prijedloge od svih koji znaju za odličnu, a jednostavnu urbanu inicijativu koja stvarno rješava probleme. Za nominiranje grada za kojeg bi voljeli da dobije nagradu URBACT grad dobre prakse, pošaljite poruku na @URBACT preko Twittera koristeći hashtag #URBACT_GP.

Gradovi koji će dobiti nagradu URBACT grad dobre prakse dobit će:

• Veliku vidljivost, uključujući priliku za predstavljanje svoje dobre prakse na URBACT City festivalu od 4. do 5. listopada 2017. godine u Tallinnu, zajedno s ostalim URBACT gradovima dobre prakse i donositeljima odluka na europskoj i lokalnoj razini.
  • Priliku za zagovaranje održivog i integriranog urbanog razvoja na URBACT-ovim događanjima i aktivnostima izgradnje kapaciteta te doprinos EU urbanoj agendi.
  • Pomoć s prijavom za ulogu vodećeg partnera u URBACT mrežama za transfer. To neće omogućiti samo povezivanje s ostalim gradovima zainteresiranim za razumijevanje i korištenje vaše prakse nego i unaprjeđenje vašeg vlastitog pristupa pomoću metoda detaljne analize.

URBACT stranice na hrvatskom jeziku možete posjetiti na http://urbact.eu/urbact-hrvatska .

Poveznice: