06. srpanj. 2015.

Poziv za prijavu kandidata za trenere obuka – Produžen rok prijave!

Produljen je rok (10.7.) za dostavu prijava kandidata zainteresiranih da postanu dio regionalne skupine trenera za novi međunarodni program obuke lokalnih dužnosnika i službenika. Cilj je obuke jačanje kapaciteta jedinica lokalne samouprave i isporučitelja vodnih usluga za pripremu i provedbu infrastrukturnih projekata financiranih od stranih donatora i investitora.

Obuka trenera bit će provedena u okviru projekta LLSEE i to u dvije faze tijekom jeseni i zime 2015.: jedna generička obuka trenera i pet trening modula sa specifičnim temama koje obrađuju identificirane prioritete potreba za obukom lokalnih dužnosnika, službenika i predstavnika isporučitelja vodnih usluga. Izabrani treneri dužni su položiti generičku obuku te 2-3 specifična trening modula, ovisno o svojim preferencijama i iskustvu.

Od potencijalnih kandidata traži se zadovoljavanje sljedećih uvjeta:

• Visoka stručna sprema
  • Praktično iskustvo u područjima: poboljšanja performansi vodnokomunalnog sustava i/ili upravljanja infrastrukturom  i/ili lokalne samouprave te obuka i razvoja ljudskih kompetencija;
  • Specifično radno iskustvo u obukama s naglaskom na participativni pristup, didaktiku i pedagoška znanja;
  • Radno iskustvo od najmanje 5 godina u jednom od područja navedenih u zahtjevu za praktičnim iskustvima, sudjelovanje kao trener  u najmanje 10 obuka;
  • Dobro poznavanje vodnog sektora i komunalnog gospodarstva;
  • Pozadina u lokalnoj samoupravi, njenim odgovornostima i izazovima;
  • Pozadina u investicijskim projektima međunarodnih financijskih institucija (npr. programi Europske unije i mehanizmi financiranja);
  • Odgovarajuća znanja u 2-3 teme specifičnih trening modula: 1) Učinkovita organizacija i učinkovito upravljanje komunalnim uslugama, 2) Priprema infrastrukturnih i investicijskih projekata, 3) Razvoj infrastrukturnih i investicijskih projekata, 4) Provedba infrastrukturnih i investicijskih projekata, i 5) Strateško planiranje i upravljanje koje je bazirano na rezultatima;
  • Poznavanje engleskoga jezika i sposobnost moderiranja radionica na engleskom jeziku;
  • Usvojene računalne vještine: MS Office paket (Word, Excel, PowerPoint).

Ako dolaze iz javnog sektora, kandidati moraju potvrditi svoju dostupnost za sudjelovanje u generičkoj obuci i u dva do tri specifična modula (npr. dostavom potpisanog sporazuma s nadređenima koji pokazuju da je kandidat, ako bude izabran, u mogućnosti izdvojiti vrijeme potrebno za sudjelovanje u obukama i follow-up aktivnostima).

Kandidati trebaju popuniti priloženi obrazac i dostaviti ga do 10. srpnja Marku Ercegoviću (koordinatoru projekta za Hrvatsku) na e-mail marko@udruga-gradova.hr.

Iz Hrvatske će od ukupnog broja prijavljenih biti izabrano 8 trenera koji će se priključiti regionalnoj grupi trenera sa stručnjacima iz BiH, Makedonije i Srbije (ukupno 32). Udruga gradova obavjestit će prijavljene kandidate o ishodu selekcije početkom kolovoza.

Za dodatne informacije pozivamo vas da pročitate dokument o selekciji kandidata, a za eventualna dodatna pitanja možete se obratiti koordinatoru projekta na gore navedeni e-mail.